Rak.ins.tsto Karoluoto Oy  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Pääsuunnittelija
Arkkitehti
KVV-työnjohtaja
LVI-suunnittelija
Pohjarakenteiden suunnittelija
Vastaava työnjohtaja
Vastaava mestari
Rakennesuunnittelija
Rakennusinsinööri
Rakennusmestari
Energiatodistuksen antaja
Sisustussuunnittelija
SähkösuunnittelijaPääsuunnittelija

Yleisimmin pääsuunnittelijana toimii rakennusinsinööri , rakennusmestari tai arkkitehti. Pääsuunnittelusta tehdään aina oma sopimuksensa ja siihen liitetään tehtäväluettelo RT 10-10833, katso www.sopimuslomake.net ja www.rakennustieto.fi.

Hyvä pääsuunnittelija huomioi myös taloudellisen rakennustavan ja energiatehokkuuden vaatimuksen. Keskeisiä pääsuunnittelijan tehtäviä ovat: koko suunnitelmapaketin laadusta huolehtiminen, lähtötietojen ja suunnitelmien ristiriidattomuuden ja yhteensopivuuden varmistaminen, energiatodistusten (2) allekirjoittaminen tai laadinnasta huolehtiminen, yhteydenpito ja työnjako hankkeen eri osapuolten kesken, suunnitteluaikataulusta huolehtiminen, aloituskokoukseen osallistuminen ja huolehtia siinä hänelle määrätyistä valvontatehtävistä, muutossuunnitelmista ja rakennuksen käyttö- ja huoltokirjan teosta huolehtiminen.

Pääsuunnittelija siis vetää koko ammattilaisten muodostamaa suunnittelutiimiä rakentajan puolesta ja tuloksena saadaan kohteelle laadukas suunnittelu- ja toteutuspaketti sekä sen energiatodistukset.

Pääsuunnittelijalla tulee olla riittävä kokemus tehtäväänsä ja siihen ryhtyvällä on hankittuna siihen erillinen pätevyys, katso www.fise.fi. Tehtävän vastuuaika on voimassa vähintään 10 vuotta.

Rakentajan kannattaa huomata ammattilaisia palkatessaan, että vastaava työnjohtaja on eri henkilö kuin pääsuunnittelija, jolloin mahdolliset suunnitelmien virheet eivät siirtyisi toteutuksessa valmiiseen rakennukseen.

 

Rak.ins.tsto Karoluoto Oy

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 050-027 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © Rak.ins.tsto Karoluoto Oy
Kaikki oikeudet pidätetään.