Rak.ins.tsto Karoluoto Oy  
Etusivulle   |   Palvelut   |   Ammattilaiset   |   Itse vai talopaketti   |   Hintavertailu   |   Helposti alkuun   |   Kysy lisää


Pääsuunnittelija
Arkkitehti
KVV-työnjohtaja
LVI-suunnittelija
Pohjarakenteiden suunnittelija
Vastaava työnjohtaja
Vastaava mestari
Rakennesuunnittelija
Rakennusinsinööri
Rakennusmestari
Energiatodistuksen antaja
Sisustussuunnittelija
SähkösuunnittelijaVastaava työnjohtaja

Vastaavan työnjohtajan tehtävät on määritelty laintasoisesti, katso MRL 122§, MRA 73§ ja RakMk A2, katso www.ymparisto.fi ja www.finlex.fi.

Vastaavasta työnjohdosta tehdään aina oma sopimuksensa ja siihen liitetään tehtäväluettelo RT 80306, katso www.sopimuslomake.net ja www.rakennustieto.fi.

Vastaava työnjohtaja johtaa työmaata. Hän huolehtii työn laadusta ja voi tarvittaessa jopa keskeyttää työt, jos laatu, työturvallisuus tms. ei vastaa suunniteltua tai hyvää rakennustapaa (RYL).

Keskeisiä laissa määriteltyjä tehtäviä ovat: 1. rakentamisen aloittamisilmoituksesta huolehtiminen. 2. vastata, että rakennustyö tehdään rakennusluvan ja rakentamismääräysten mukaisesti. 3. vastaava tj ryhtyy toimiin havaittujen virheiden ja puutteiden johdosta. 4. hän tilaa lupapäätöksen mukaiset katselmukset viranomaisilta ja suorittaa kohteen muut tarkastukset. 5. lisäksi hän huolehtii, että työmaalla ovat hyväksytyt piirustukset ja tarkastuskirjat.

Vastaavan työnjohtajan vaatimus kohteessa ilmenee aina rakennuslupapäätöksestä, jolloin hän viimeistään tekee hakemuksen kyseisten tehtävien hoitamisesta rakennusvalvontaan. Vastuu alkaa, kun ilmoitus / hakemus on jätetty ja se on voimassa vähintään 10 vuotta. Rakennustyötä ei saa aloittaa, ennen kuin vastaava työnjohtaja on hyväksytty rakennusvalvonnan toimesta.

Vastaavina työnjohtajina toimivat yleensä rakennusinsinöörit ja rakennusmestarit, katso Rakennusinsinööri ja Rakennusmestari.

Normaalikäytäntönä on, että rakennusurakoitsija tai hänen edustajansa on kohteen vastaavana työnjohtajana. Tällöin rakennushankkeeseen ryhtyvä yleensä turvaa oman etunsa ottamalla erillisen rakennustyön valvojan. Tämä tilanne koskee usein elementtitoimituksia, joissa talotehtaan edustaja tai myyjä toimii vastaavana työnjohtajana talopaketin asennuksen osalta.

Rakentajan kannattaa huomata ammattilaisia palkatessaan, että vastaava työnjohtaja on eri henkilö kuin pääsuunnittelija, jolloin mahdolliset suunnitelmien virheet eivät siirtyisi toteutuksessa valmiiseen rakennukseen.

Rak.ins.tsto Karoluoto Oy

RI-Amk Olli Karoluoto
Puhelin 050-027 5586
asiakaspalvelumerkkiarkkitehdit-inssit.fi

Toiminta-alueenamme on Pirkanmaan kunnat:
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Punkalaidun, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi.
Eko

viiva

Copyright © Rak.ins.tsto Karoluoto Oy
Kaikki oikeudet pidätetään.